jueves, 6 de agosto de 2009

Espanya: Amnistia Internacional condemna els greus abusos dels drets humans comesos per ETA

Mallorca. 31-07-09

DECLARACIÓ PÚBLICA
31 de juliol de 2009

Madrid.- Davant els atacs indiscriminats en els darrers dies i sent el 50 aniversari de la creació d'ETA, Amnistia Internacional reitera una vegada més la seva condemna sense reserves dels greus abusos contra els drets humans comesos per ETA. L'organització rebutja de manera categòrica qualsevol argument o objectiu que pretengui justificar aquests abusos i insta una vegada més a ETA a posar fi immediatament i amb caràcter definitiu a la seva campanya d'homicidis, amenaces, i fustigació.

El 30 de juliol, poc abans de les dues de la tarda, dos guàrdies civils (Carlos Sáenz de Tejada García i Diego Salva Lezaún) han mort en un atemptat atribuït a ETA a Mallorca. Aquest atemptat va seguir un altre més el dia anterior, també atribuït a ETA, quan una furgoneta bomba va explotar en plena nit davant d’una casa quarter on viuen famílies al costat de guàrdies civils.

Per tot això, Amnistia Internacional demana que s'obri una investigació exhaustiva dels fets i es porti davant la justícia als responsables d'aquests abusos de drets humans.

AMNISTIA INTERNACIONAL
DECLARACIÓN PÚBLICA
31 de julio de 2009

España: Amnistía Internacional condena los graves abusos de derechos humanos cometidos por ETA

Madrid.- Ante los ataques indiscriminados de los últimos días y siendo el 50 aniversario de la creación de ETA, Amnistía Internacional reitera una vez más su condena sin reservas de los graves abusos contra los derechos humanos cometidos por ETA. La organización rechaza de forma categórica cualquier argumento u objetivo que pretenda justificar estos abusos e insta una vez más a ETA a poner fin de inmediato y con carácter definitivo a su campaña de homicidios, amenazas, y hostigamiento.

El 30 de julio, poco antes de las dos de la tarde, dos guardias civiles (Carlos Sáenz de Tejada García y Diego Salva Lezaún) han muerto en un atentado atribuido a ETA en Mallorca. Este atentado siguió otro más el día anterior, también atribuido a ETA, cuando una furgoneta bomba explotó en plena noche en una casa cuartel donde viven familias junto a guardias civiles.

Por todo esto, Amnistía Internacional pide que se abra una investigación exhaustiva de los hechos y se lleve ante la justicia a los responsables de estos abusos de derechos humanos.

No hay comentarios: